Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

De la conflict la comuniune

22 noiembrie, 2017 - 18:00 - 19:30

În 2017, Catolicii şi Luteranii privesc împreună asupra evenimentelor Reformei de acum 500 de ani. În acelaşi timp, reflectează şi asupra celor 50 de ani de dialog ecumenic oficial dintre bisericile lor. În aceşti ani, comuniunea care a început  să se înfiripe din nou între ei a crescut neîntrerupt. Este o încurajare pentru sărbătorirea împreună a martorului Evangheliei lui Isus Cristos, care este centrul credinţei lor. Şi, în acelaşi timp, în această sărbătoare, vor avea ocazia să rememoreze suferinţa pe care dezbinarea Bisericii a creat-o şi să privească autocritic la ei înşişi, nu numai în postura în care au fost de-al lungul istoriei, ci şi în realităţile zilei de astăzi.

„De la conflict la comuniune” descrie baza comună pentru o comemorare ecumenică a Reformei, în contrast cu celebrările de centenar precedente. Comisia Luterano ̶ Romano-Catolică pentru unitate îi invită pe toţi creştinii să studieze acest raport cu deschidere şi cu un ochi critic şi să i se alăture în drumul către unitatea deplină, vizibilă, a Bisericii.

Centrul Sfinții Petru și Andrei vă invită să participați la o dezbatere prilejuită de lansarea volumului  De la conflict la comuniune. Comemorarea Reformei împreună în 2017: raportul Comisiei luterano–romano-catolice pentru unitatea Bisericii. 

Vor participa următorii invitați :

Pr. Prof. Dr. Wilhelm Dancă – Decan al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din București
Pr. Dr. Daniel Zikeli – Primpreot şi Vicar episcopal, Parohia Evanghelică C.A. din București
Prof. Dr. Stefan Tobler – Director al Centrului de Cercetare Ecumenică, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu
Drd. Antoaneta Sabău – Centrul de Cercetare Ecumenică, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu, traducătoare a volumui De la conflict la comuniune.
Vă așteptăm cu drag  miercuri 22 noiembrie 2017 începând cu orele 18h00.

Detalii

Dată:
22 noiembrie, 2017
Oră:
18:00 - 19:30

Loc de desfășurare

Organizator